Εκδηλώσεις - Ομιλίες

 • Νέο τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤ κ. Βασίλειος Ράπανος

  Στη δημόσια συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2018 η Ακαδημία Αθηνών, στην κατάμεστη από ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και τραπεζικά στελέχη,  αίθουσά της, υποδέχθηκε ως νέο τακτικό μέλος της τον κ. Βασίλειο Ράπανο, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο της Alpha Bank και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ακολούθησαν, μετά την προσφώνηση του Προέδρου της Ακαδημίας κ. Αντωνίου Κουνάδη, η παρουσίαση του επιστημονικού έργου του τιμώμενου από τον Ακαδημαϊκό και πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο,  αλλά και η ομιλία του ιδίου του κ. Ράπανου με τίτλο «Η ποιότητα διακυβέρνησης και οι επιδόσεις του Δημόσιου Τομέα».

 • Southeast Europe-Germany Business & Investment Summit: Reassessing Europe's priorities - Με τη στήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

  Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Economist, διοργάνωσαν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο Βερολίνο, συνέδριο με θέμα "Southeast Europe-Germany Business & Investment Summit: Reassessing Europe's priorities".

  Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμμετείχε ενεργά, παρουσιάζοντας την ενότητα "Challenges of the Greek Banking Sector", όπου κορυφαίοι Έλληνες τραπεζίτες συζήτησαν για τις ευκαιρίες μετά την έξοδο από την κρίση, με έμφαση σε θέματα χρηματοδότησης της οικονομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, ρευστότητας και αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 • Greek Exports Awards 2018 - Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

  Για 7η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 • NPL Summit 2018 - Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

   

  Η Εthos Events σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το NPL Summit 2018 με τίτλο: «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ NPL Summit 2018

 • Athens Investment Forum 2018: "Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη"

  Εισήγηση του Προέδρου της ΕΕΤ, κ. Ν. Καραμούζη, στο Στρατηγικό Συνέδριο που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με την “Vertical Solutions SA” και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, με τίτλο: “Athens Investment Forum 2018: Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη”