Εκδηλώσεις - Ομιλίες

 • Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου, σε ημερίδα με θέμα «Πράσινη χρηματοδότηση και μετασχηματισμός της οικονομίας»

  Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου συμμετείχε σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με κεντρική θεματική  «την πράσινη χρηματοδότηση και το μετασχηματισμό της οικονομίας». Στην εισαγωγική του ομιλία, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ αναφέρθηκε στις πολλές μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες τόσο της ΕΕΤ, όσο και των τραπεζών μελών της, και την δέσμευσή τους για χρηματοδοτήσεις, που θα στηρίζουν ενεργά την κλιματική αλλαγή την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

  Παρουσίασε, σε γενικές γραμμές, το σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ) για την πράσινη χρηματοδότηση, και ανέδειξε τόσο τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι Τράπεζας ως ιδρυτικά μέλη των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, όσο και την στενή και εποικοδομητική τους συνεργασία με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

  Δεν παρέλειψε, βέβαια να εντοπίσει ότι θα διανύσουμε μία μεταβατική περίοδο για την πλήρη υλοποίηση της νέας φιλικής προς το περιβάλλον χρηματοδοτικής πολιτικής των τραπεζών, την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στα νέα αυτά δεδομένα, και γενικότερα την προσαρμογή όλης της οικονομίας.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της ΕΕΤ κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου

 • Δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου στο «Thessaloniki Summit 2019»

  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής ΄Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, συμμετέχοντας στο Thessaloniki  Summit την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, δήλωσε τα ακόλουθα:

 • Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2019

  Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπήθηκε σε σειρά εκδηλώσεων, που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα, από την Γενική Γραμματέα κ. Χαρούλα Απαλαγάκη τον Οκτώβριο του 2019.

 • Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ως κεντρικός ομιλητής, στο 11ο ετήσιο συνέδριο της ΕΕΔΕ υπό τον τίτλο «11th Risk Management and Compliance»

  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ως κεντρικός ομιλητής, στο 11ο ετήσιο συνέδριο της ΕΕΔΕ υπό τον τίτλο «11th Risk Management and Compliance» αναφέρθηκε εκτενώς στις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης κινδύνων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στην ομιλία του με τον τίτλο «Η σημασία της Διαχείρισης Κινδύνων στο πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης»

 • InterBallkan Forum of Banking Associations

   

  Athens, Greece, October 16, 2019: The Secretary Generals of Banking Associations in Albania, Cyprus, Greece, Kosovo*, Montenegro, North Macedonia and Serbia have come together today with a view to strengthening the relations among the Bank Associations in the Balkans.


  *    This designation is without prejudice to positions on status, and is in line with UNSCR 1244/1999, and the ICJ Opinion on the Kosovo declaration of independence.