Εκδηλώσεις - Ομιλίες

 • 21st Bank Management Conference - Τιμητική Υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

  Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου έλαβε χώρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 21ο Bank Management Conference.

  Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, αναθεωρώντας τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, λαμβάνοντας υπόψη τη μετάβαση προς ένα περισσότερο "ανοικτό" χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα.

  Την Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσώπησε ο Ανώτερος Διευθυντής κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, ως συντονιστής στο πάνελ με θέμα "Banks' Extended Business Models".

  Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Boussias Communications και έλαβε την Τιμητική Υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 • 16ο Συνέδριο Credit Risk Management - Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

  Υπό τον γενικό τίτλο "Credit Risk in the age of Crisis Continuum" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, σε υβριδική μορφή, το 16ο Συνέδριο Credit Risk Management.

  Στη φετινή διοργάνωση, κεντρικό θέμα ήταν ο εντοπισμός, η αξιολόγηση και ο τρόπος αντιμετώπισης των πιστωτικών κινδύνων, σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας. Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν ήταν οι ακόλουθες:

  • Macro Risks in the Age of Social, Sovereign and Geopolitical Instability
  • Climate Change and ESG Risks in Debt and Equity Corporate Finance
  • Technology Disruption Risk in Finance
  • Compliance – Optimal Risk Screening

   Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ICAP CRIF και τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 • 3η Διάσκεψη "The Greeks are Back" - Υποστηρικτής Περιεχομένου Ελληνική Ένωση Τραπεζών

  Η διάσκεψη "The Greeks are Back" πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, δια ζώσης, στο ξενοδοχείο The Margi.

  Για τρίτη συνεχόμενη φορά, το συνέδριο συγκέντρωσε στην Αθήνα δεκάδες Έλληνες που εργάζονται ως υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, με στόχο να αξιοποιηθούν οι προτάσεις τους για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι προτάσεις αφορούσαν τις ακόλουθες θεματικές:

  • Μετάβαση σε ένα οικονομικό μοντέλο πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης
  • Υγεία: Μεταρρυθμίσεις, καινοτομία, ψηφιοποίηση, αύξηση πόρων
  • Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα: Μοχλός Ανάπτυξης
  • Επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως προορισμού καινοτομίας και ψηφιακών επενδύσεων
  • Τεχνητή νοημοσύνη και κυβερνοασφάλεια
  • Ελλάδα, η χώρα του ευ ζην

  Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ως Υποστηρικτής Περιεχομένου, συμμετείχε στην θεματική «Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα: Μοχλός Ανάπτυξης», εκπροσωπούμενη από την κυρία Χρυσάνθη Μπερμπάτη, General Manager, Piraeus Holdings Business Planning, IR & ESG.

  Η οργάνωση και επιμέλεια της διάσκεψης πραγματοποιήθηκε από την Public Affairs & Networks.

 • 6th Compliance Conference - Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

  Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, διά ζώσης, το Compliance Conference με γενικό τίτλο "Focusing on the core to approach the future".

  Στο φετινό συνέδριο, οι ειδικοί του κλάδου αντάλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από τη ραγδαία μεταβαλλόμενη νομοθεσία, την απαίτηση για διασυνοριακή συμμόρφωση, συμπεριλαμβανομένης της εφοδιαστικής αλυσίδας, την προστασία και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, τις νέες τεχνολογίες, την ηθική και κοινωνική ευθύνη, την ανάγκη για διαμόρφωση κουλτούρας συμμόρφωσης. Μπροστά σε αυτή την πολυπλοκότητα, επιχειρήσεις, οργανισμοί και αρμόδιες ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές θα πρέπει να αναπτύξουν και υλοποιήσουν τις βασικές αρχές Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

  Την Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσώπησε ο Ανώτερος Διευθυντής κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, ως συντονιστής στο πάνελ με θέμα "Financial Regulations and Anti-Money Laundering (AML)".

  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), σε συνεργασία με τη Νομική Βιβλιοθήκη, και τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 • Athens Sustainability Forum 2023 - Επίσημος Υποστηρικτής Ελληνική Ένωση Τραπεζών

  Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, και για 13η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Sustainability Forum στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο αποτελεί διαχρονικά μία διοργάνωση για το ESG, τις υπεύθυνες χρηματοδοτήσεις και τις βιώσιμες επενδύσεις, ενώ η φετινή θεματολογία επικεντρώθηκε στη νέα ψηφιακή εποχή του ESG και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.