Η ΕΕΤ γιορτάζει τα 90 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια από την ίδρυσή της τον Αύγουστο του 1928. Στην ειδική αυτή ενότητα της ιστοσελίδας μας μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ΕΕΤ, επετειακές εκδόσεις, φωτογραφικό υλικό από τις επετειακές μας εκδηλώσεις, δελτία τύπου, ομιλίες και ένα ολιγόλεπτο βίντεο με την ιστορική μας διαδρομή.

Συνυφασμένη η τύχη της ΕΕΤ με την οικονομία στα δύσκολα, αλλά και στα αισιόδοξα.  Εξελίσσεται, προσαρμόζεται, εκσυγχρονίζεται, στέκεται δίπλα στον πελάτη και τον στηρίζει, χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία, επενδύει στην εμπιστοσύνη και προτάσσει υγιή ανταγωνισμό.

Λέγεται ότι τα εκατό πρώτα χρόνια είναι δύσκολα.

Θα δουλέψουμε σκληρά με αφοσίωση, πρόγραμμα, όραμα και αποφασιστικότητα ώστε  τα επόμενα 90 χρόνια να είναι καλύτερα.

Καλή μας συνέχεια.

Για την Ελληνική ΄Ενωση Τραπεζών

Νικόλαος Καραμούζης
Πρόεδρος
Χαρούλα Απαλαγάκη
Γενική Γραμματέας

 

 

Επετειακό Video

 

  

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών 

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, ανοικτή Γενική Συνέλευση, με παρόντα όλα τα μέλη της, αλλά και τις διοικήσεις της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των Προέδρων του ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, πρώην Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των Τραπεζών καθώς επίσης και πληθώρα εκπροσώπων και στελεχών από το χρηματοπιστωτικό τομέα. Περισσότερα..

Φωτογραφίες

  

Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης κήρυξαν την έναρξη των εργασιών και προλόγισαν τον εορτασμό των 90 χρόνων δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κατά τη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε η ΕΕΤ στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12 Ιουνίου 2018, με επίσημο κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), κ. Klaus Regling.

Με την παραπάνω εκδήλωση η ΕΕΤ ολοκλήρωσε τις επετειακές της εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, αρχηγοί και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας κ. Wim Mijs, που εξήρε τις πολλές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη συμμετοχή της ΕΕΤ στις διεργασίες που  γίνονται στην Ευρώπη για τα τραπεζικού ενδιαφέροντος ζητήματα, Πρέσβεις, οι Υποδιοικητές και τα διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι Διοικήσεις και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα τραπεζών, οι Πρόεδροι του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, οι μέχρι σήμερα διατελέσαντες Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς της ΕΕΤ, τα στελέχη της ΕΕΤ και οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερα..

Φωτογραφίες

 

 

Επετειακή Έκθεση ΕΕΤ
90 χρόνια δράσης: Μία ιστορική διαδρομή
του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΕΤ 

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, εγκαινίασε, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της ΕΕΤ, έκθεση ιστορικών ενθυμημάτων, που φιλοξενείται στα γραφεία της.

Παρόντα ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, οι Πρόεδροι των Επιτροπών της και το στελεχιακό δυναμικό της Γενικής Γραμματείας. Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου δήλωσαν:

«αντιλαμβανόμαστε την έκθεση, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ενθυμήματα από την ίδρυση και δράση της ΕΕΤ, καθώς επίσης από την δραστηριότητα των μελών της, όλα αυτά τα χρόνια, ως ένα αφιέρωμα στην ίδια την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Είναι εντυπωσιακές οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες στην οικονομία και στις τράπεζες και τη συμβολή των τελευταίων στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Ευχόμαστε, οι φετινές επετειακές μας εκδηλώσεις να είναι η απαρχή μία ταχείας και αποτελεσματικής επανόδου του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και την επιστροφή της χώρας σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις που μας κληροδότησε η κρίση και να θέσουμε τις βάσεις για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών». Περισσότερα..

 

Φωτογραφίες

 

 

Επετειακές Εκδόσεις


Από τα 70 στα 90 - Ο απολογισμός μιας κρίσιμης εικοσαετίας

From 70 to 90 years - A review of two decisive decades

 

Στην επετειακή εκδήλωση των 70 χρόνων δράσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο Καθηγητής κ. Κώστας Κωστής, σήμερα Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank, έδωσε με τη ματιά του ιστορικού μία πανοραμική εικόνα της λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος από το νεοσυσταθέν ελληνικό κράτος, μέχρι και το 1997, με την έκδοση «Συνεργασία και Ανταγωνισμός τα 70 χρόνια της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών». Το έργο διατηρεί και σήμερα την επικαιρότητά του, το θεωρούμε αναπόσπαστο μέρος της διαδρομής και του αρχείου της ΕΕΤ και γι’ αυτό προχωρήσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα, στην επανέκδοσή του.

Θελήσαμε, ωστόσο, με ίδιες δυνάμεις της Γενικής Γραμματείας και του στελεχιακού δυναμικού της ΕΕΤ να καταγράψουμε, όχι με τη ματιά βέβαια του ιστορικού, ένα συνοπτικό απολογισμό, τόσο για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το 1998 μέχρι σήμερα, όσο και για την προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες δράση της ΕΕΤ, στην πρόσφατη εικοσαετία, δηλαδή στην πορεία της από τα 70 στα 90 χρόνια λειτουργίας. Περισσότερα..

 

 

Δελτία Τύπου

13/6/2018 - Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

12/6/2018 - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

11/6/2018 - Συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της ΕΕΤ: Έκθεση ιστορικών ενθυμημάτων

 

Ομιλίες

 

12 Ιουνίου 2018
Ομιλία Νικόλαου Καραμούζη
Προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Γενική Συνέλευση Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

12 Ιουνίου 2018
Ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Γενική Συνέλευση Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

 

 

12 Ιουνίου 2018
Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου

Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

 

12 Ιουνίου 2018
Ομιλία κ. Ιωάννη Δραγασάκη 
Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

12 Ιουνίου2018
Ομιλία Νικόλαου Καραμούζη
Προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών 

Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

 

12 Ιουνίου 2018
Speech of Mr. Klaus Regling
Managing Director ESM

Επετειακό Δείπνο για τα 90 χρόνια δράσης και λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών