200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Το 2021 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας.

Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους το 1830, με το όνομα «Ελλάς», και πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, αναβιώνουν μνήμες της επανάστασης και αναδεικνύονται διαχρονικές εθνικές αξίες μέσα από τις επετειακές δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και σημαντικών φορέων της χώρας, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στους προγόνους μας, που με τη γενναιότητα και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν, αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Η σημαντική αυτή επέτειος, μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία για εθνικό επαναπροσδιορισμό αφού διαχρονικά στην Ιστορία ανατρέχουμε τόσο για να μάθουμε τα γεγονότα του παρελθόντος όσο και για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες-μέλη της ενώνουν τις δυνάμεις τους με φορείς και ιδρύματα της χώρας, με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και διάδοση, εντός και εκτός συνόρων, αυτής της μεγάλης γιορτής στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Δράσεις ΕΕΤ

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, και συγκεκριμένα υπό τον 4ο άξονα του προγράμματος «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος», προγραμματίζεται, τον Οκτώβριο του 2021, η διοργάνωση ενός διεθνούς Φόρουμ με τίτλο «Η Ελλάδα το 2040».

Το Φόρουμ στοχεύει στη δημιουργία μίας «Λευκής Βίβλου», η οποία θα περιλαμβάνει απόψεις και προτάσεις θεσμικών φορέων, ειδικών ομάδων εστιασμένου ενδιαφέροντος, προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους αλλά και της ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες.

Η συνεισφορά της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα περιλαμβάνει μία μελέτη για τις προκλήσεις και προοπτικές του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αναδεικνύοντας το όραμα και τις δυνατότητες του κλάδου για την επόμενη 20ετία.

 

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

«Ας κρατήσουν οι χοροί» - Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

 

Δράσεις τραπεζών-μελών ΕΕΤ

Επισκεφθείτε τις ειδικές ενότητες στις ιστοσελίδες των τραπεζών-μελών μας για να δείτε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες και εορταστικές δράσεις τους.

  1. Εθνική Τράπεζα
  2. Τράπεζα Πειραιώς 
  3. Alpha Bank
  4. Eurobank
  5. Citibank Europe Plc