Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

EUROPEAN MONEY QUIZ 2024 - Έβδομος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά,  στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της “Global Money Week” του ΟΟΣΑ.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  ηλικίας 13-15 χρονών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ολοκλήρωσε με επιτυχία στις 20 Μαρτίου 2024, τον Έβδομο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε,  διαδικτυακά. Συμμετείχαν 190 ομάδες τάξεων από 82 σχολεία (44 Γυμνάσια και 38 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά,  και συνολικά 1.508 μαθητές από τους νομούς: Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Σερρών, Φθιώτιδας και Χανίων.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Τάξη Α4 του Λυκείου Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου του νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Α2 του 1ου  Γενικού Λυκείου Βόλου - Παγκύπριο του νομού Μαγνησίας και στην τρίτη θέση η Τάξη Γ3 του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης του νομού Θεσσαλονίκης. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Απριλίου 2024.


Οι τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως συμβολικό δώρο από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους και τιμητικές πλακέτες.

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμά  τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στον Έβδομο Εθνικό Διαγωνισμό για την ανταπόκρισή τους στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θερμές ευχαριστίες, επίσης, απευθύνουμε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υποστήριξη που και φέτος μας προσέφεραν στη συγκεκριμένη δράση.

Ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός αποτελεί προτεραιότητά μας.  Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής η ΕΕΤ  προσπαθεί να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz  θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς.