Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Τιμητική εκδήλωση των μαθητών που έλαβαν τις πρώτες θέσεις στο δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) τίμησε χθες, 30 Μαΐου τους μαθητές των τάξεων Γυμνασίου, οι οποίοι διακρίθηκαν και κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στον Δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 27 Μαρτίου 2019. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 78 τάξεις από 28 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια, (με προέλευση Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Γαλαξίδι, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ναύπακτο, Πύργο Ηλείας, Ρέθυμνο, Σίκινο, Τρίπολη, και Χανιά). 

 

 

Παρουσία των Καθηγητών και των Διευθυντών των σχολείων τους, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, παρέλαβαν τις Τιμητικές Πλακέτες από την Γενική Γραμματέα της ΕΕΤ, κα Χαρούλα Απαλαγάκη. Για την πρώτη θέση βραβεύτηκαν οι μαθητές Αθανασία Βαλασάκη, Αναστάσιος Γιωτίτσας και Ιωάννα Παππά από το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέα-Λιναρδάτου, για τη δεύτερη θέση οι μαθητές Σταύρος Αδαμόπουλος και Νίκος Βαρδακώστας από το Τμήμα Γ5 του ιδίου γυμνασίου, ενώ  για την τρίτη θέση οι μαθητές Ζωή Μενδώνη και Αλέξανδρος Τσακιράκης από το Τμήμα Α1 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ, Χ. Απαλαγάκη, ο Επικεφαλής του ΕΤΙ κ. Παναγιωτίδης και η επικεφαλής του προγράμματος κ. Ζιάκου, συνεχάρησαν τους μαθητές για την επιτυχία και επιμονή τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τους Καθηγητές, κυρία Σοφία Σερδάρη και κύριο Αριστείδη Νότη, αλλά και τους γονείς για τη στήριξη του προγράμματος και την ενεργό ενασχόλησή τους με τη θεματική του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού, αλλά  και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τον Εθνικό Διαγωνισμό. Επιπλέον, η κα Απαλαγάκη έκανε ειδική αναφορά στους μαθητές οι οποίοι όχι μόνο κατέλαβαν την πρώτη θέση αλλά και μας εκπροσώπησαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “European Money Quiz” που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τρίτη 7 Μαΐου 2019. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό η Ελληνική Ομάδα συναγωνίστηκε με άλλες 28 ομάδες νικητών των αντίστοιχων Εθνικών Διαγωνισμών των τραπεζικών ενώσεων μελών της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, με τους μαθητές από την Σλοβενία να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς. Όπως δήλωσε η κα Απαλαγάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο και το σύνολο της ΕΕΤ θα διευρύνει τις πρωτοβουλίες χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστός ο τρόπος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και η συμβολή του στην εθνική οικονομία και κοινωνία.