Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

European Money Week 2019 – Δεύτερος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε χθες, 27 Μαρτίου, με επιτυχία τον Δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό για το Χρήμα “European Money Quiz”. Ο εν λόγο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 78 τάξεων από 28 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια, από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Γαλαξίδι, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τη Ναύπακτο, τον Πύργο Ηλείας, το Ρέθυμνο, τη Σίκινο, την Τρίπολη, και τα Χανιά.  

Νικήτρια τάξη αναδείχτηκε το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Ακολουθούν σε σειρά κατάταξης το Τμήμα Γ5 του ιδίου Γυμνασίου, και το Τμήμα Α1 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια Δούκα. Οι ανωτέρω τάξεις όχι μόνο απάντησαν σωστά και στις 15 ερωτήσεις που τους τέθηκαν αλλά και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών, καθώς η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 7 Μαΐου 2019. Επιπλέον, οι τρείς πρώτες τάξεις θα λάβουν ως δώρο από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον Δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προς τη διάδοση του Διαγωνισμού στα γυμνάσια όλης της χώρας. 

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz https://www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

To δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα.