Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

European Money Week 2018 – Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία τον Πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό για το Χρήμα “European Money Quiz”. Ο εν λόγο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 51 τάξεων από 25 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Φλώρινα  τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τη Λαμία, την Άνδρο, την Χαλκίδα, το Άστρο Κυνουρίας, τον Πύργο Ηλείας, και την Τρίπολη.  

Νικήτρια τάξη αναδείχτηκε το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέας-Λιναρδάτος, Ακολουθούν σε σειρά κατάταξης το Τμήμα Γ3 του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, και το Τμήμα Γ2 του Γυμνασίου Αυγουλέας-Λιναρδάτος. Οι ανωτέρω τάξεις όχι μόνο απάντησαν σωστά και στις 15 ερωτήσεις που τους τέθηκαν αλλά και στο συντομότερο χρονικό διάστημα. 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών, καθώς η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018. Επιπλέον, το σχολείο θα λάβει ως δώρο από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών δύο σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον εθνικό διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, προς τη διάδοση του Διαγωνισμού στα γυμνάσια όλης της χώρας.  

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.