Εκδόσεις / Εκδόσεις ΕΕΤ-ΔΕΕ

  • 2002

Incoterms 2000

Incoterms 2000

Υπότιτλος: Οι επίσημοι κανόνες του ΔΕΕ για την ερμηνεία των εμπορικών όρων

Εκδότης: ΕΕΤ - Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο

Χρονολογία Έκδοσης: 2002

Σελίδες: 304

Διάθεση: Για τις τράπεζες:
Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Αμερικής 21Α, Αθήνα
Τηλ.: 210 3386472

Για το κοινό:
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου,
Κάνιγγος 27, τηλ.: 210 3810879

Δίγλωσση έκδοση, που περιέχει την ελληνική μετάφραση και το αγγλικό πρωτότυπο των κανόνων του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) INCOTERMS 2000.

Πρόκειται για τους πιο διαδεδομένους κανόνες του ΔΕΕ, οι οποίοι στοχεύουν στην ερμηνεία των όρων που χρησιμοποιούνται συχνότερα στο εξωτερικό εμπόριο. Στόχος τους είναι να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να περιοριστεί σημαντικά η αβεβαιότητα της απόδοσης διαφορετικής ερμηνείας των συγκεκριμένων όρων από χώρα σε χώρα.

Συχνά τα συμβαλλόμενα μέρη δεν γνωρίζουν τις διαφορές που υπάρχουν στην εμπορική πρακτική μεταξύ των χωρών τους. Αυτό μπορεί να γίνει αφορμή για παρεξηγήσεις, αμφισβητήσεις και δικαστικούς αγώνες, με όση απώλεια χρόνου και χρήματος συνεπάγεται αυτό. Για την εξάλειψη των προβλημάτων αυτών το ΔΕΕ εξέδωσε για πρώτη φορά τους INCOTERMS το 1936. Έκτοτε αναθεωρήθηκαν έξι φορές, προκειμένου να εναρμονιστούν με τις τρέχουσες διεθνείς εμπορικές πρακτικές. Η διαδικασία της τελευταίας αναθεώρησης, του 2000, διήρκεσε δύο χρόνια και η αυξημένη συμμετοχή χρηστών από όλον τον κόσμο κατέδειξε την παγκόσμια αναγνώριση και χρήση τους.