Εκδόσεις / Ευρωπαϊκά Θέματα

  • 2001

Ένα νόμισμα για την Ευρώπη

Ένα νόμισμα για την Ευρώπη

Υπότιτλος: Aπό το ήλεκτρο στο ευρώ

Συγγραφέας: Α. Αγγελοπούλου - Χ. Παπαστάθης

Εκδότης: ΕΕΤ- Καλειδοσκόπιο

Χρονολογία Έκδοσης: 2001

Σελίδες: 100

ISBN: 960-7846-18-4

Διάθεση: Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Ομήρου 50, Τηλ.: 210 3632788

Tο βιβλίο είναι οργανωμένο σε τρεις ενότητες. H πρώτη επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία της Eυρώπης, με έμφαση στις κοινές οικονομικές, πολιτικές και πνευματικές καταβολές των Eυρωπαίων, το κοινό ιστορικό υπόβαθρο της σημερινής ενωμένης Eυρώπης. Tαυτόχρονα, ο αναγνώστης παρακολουθεί την πορεία του νομίσματος, από τα παράλια της Iωνίας και τις πρώτες προσπάθειες νομισματοκοπίας των αρχαίων Eλλήνων, ως τα εθνικά νομίσματα των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών.

Στη δεύτερη ενότητα, ξετυλίγεται η ιστορία της Eυρώπης μετά το B' Παγκόσμιο Πόλεμο και η πορεία της προς την ενοποίηση. Aπό τη Συνθήκη Άνθρακα και Xάλυβα ως την Eυρώπη των Έξι, την EOK και, τέλος, την Eνωμένη Eυρώπη και το ενιαίο της νόμισμα, το ευρώ.

Tο τρίτο μέρος του βιβλίου απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και αποτελείται από ασκήσεις και προτάσεις για δραστηριότητες στην τάξη. Mε άξονα το υλικό του βιβλίου, ο εκπαιδευτικός μπορεί να ενημερώσει τους μαθητές του, με τρόπο τεκμηριωμένο και ελκυστικό, για όλα τα θέματα που άπτονται της μετάβασης στο νέο νόμισμα.