Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Bank στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΕΕΤ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συνεχίζοντας το πρόγραμμα επικοινωνίας και δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και τη συνεργασία της με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ προσκαλεί ως ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες υψηλού και διεθνούς κύρους, επιρροής και εμπειρίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της επενδυτικής και οικονομικής εικόνας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, προσκεκλημένος της ΕΕΤ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank κ. John Cryan. O κ. Cryan, που ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες, παρουσίασε, ως βασικός ομιλητής, στο επίσημο γεύμα εργασίας που παρέθεσε η ΕΕΤ με προσκεκλημένους 120 εκπροσώπους θεσμικών φορέων και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημένους. Τόνισε επίσης την αξία των πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει οι ευρωπαϊκές αρχές για την ασφαλή και σύγχρονη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Cryan και των συνεργατών του η ΕΕΤ στο οποίο θα παραστεί η ηγεσία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ώστε να συζητηθούν οι καίριες εξελίξεις στο χώρο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημένων διεθνούς κύρους να επισκεφθούν τη χώρα και να ανταλλάξουν απόψεις με την επιχειρηματική της κοινότητα. Ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας σταθερά αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επενδυτική κοινότητα και είναι κρίσιμο να συνεχιστεί αυτή η πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται. Επίσης, τόνισε την χρησιμότητα της επικοινωνίας της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνούς κύρους προσωπικότητες και την πρόθεση του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του 2018.

To δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα.