Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου της BNP PARIBAS στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΕΕΤ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει καταρτίσει ένα πλάνο επαφών εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ παράλληλα, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ με προσκεκλημένους ομιλητές υψηλού και διεθνούς κύρους, επιρροής και εμπειρίας, με στόχο την αναβάθμιση της επενδυτικής και οικονομικής εικόνας της χώρας και την παρουσίαση των προϋποθέσεων ώστε να καταστεί η χώρα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας στα γραφεία της ΕΕΤ με τον Πρόεδρο της BNP Paribas κ. Jean Lemierre, τους συνεργάτες του και με εκπροσώπους της ανώτατης διοίκησης των τραπεζών-μελών της ΕΕΤ.

Ο κ. Lemierre, διαθέτοντας βαθιά γνώση της ευρωπαϊκής οικονομίας και της λειτουργίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, λόγω της ευδόκιμης θητείας του σε καίριες θέσεις (υπήρξε, μεταξύ των άλλων, στο παρελθόν και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης), συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών Τραπεζών, τις προοπτικές που διαγράφονται, γενικότερα, στην οικονομία και τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στον τραπεζικό χώρο.

Το βράδυ της ίδιας μέρας και στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η ΕΕΤ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ, με προσκεκλημένους  εκπροσώπους των βασικών θεσμικών φορέων της χώρας, αλλά και 100 εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Lemierre, ως βασικός ομιλητής παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή οικονομία και προοπτική και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημένους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημένων διεθνούς κύρους να επισκεφθούν τη χώρα, να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους του παραγωγικού της ιστού και να εισφέρουν με τη γνώση τους καίριες απόψεις στο νέο τοπίο που όλοι επιθυμούμε να διαμορφωθεί στη χώρα το συντομότερο δυνατό, δηλαδή στη βιώσιμη ανάπτυξη.  Για το λόγο αυτό οι σχετικές πρωτοβουλίες της ΕΕΤ θα συνεχιστούν και θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και συναντήσεις.

To δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα.