Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Αβάσιμη η φημολογία περί δήθεν αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας και εξόδου της από την ευρωζώνη

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών επαναλαμβανόμενα είναι τα δημοσιεύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, περί δήθεν αναδιάρθρωσης του χρέους του Ελληνικού Δημοσίου και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Η εν λόγω φημολογία είναι εντελώς αβάσιμη και ενδεχομένως σχετίζεται με ευρύτερες σκοπιμότητες, προκαλώντας σύγχυση και στο αποταμιευτικό κοινό.

Με τη συμφωνία της 3ης Μαΐου μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφετέρου, τέθηκε σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μέτρων σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας σε βάθος τριετίας, το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα χρηματοδότησης του Δημοσίου.

Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών θα διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό θα οδηγήσει σε αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε διατηρήσιμη αναπτυξιακή πορεία.