Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με Προεδρείο ΕΕΤ

Το Προεδρείο της ΕΕΤ είχε σήμερα μία πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου.

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο Υπουργός αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή και την ελληνική αγορά, και συζητήθηκαν οι προκλήσεις που έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Ο Υπουργός προέβη σε συστάσεις προς τις τράπεζες για την ανάγκη παροχής ρευστότητας στην αγορά και οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να εντείνουν την προσπάθειά τους για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αξιοποιώντας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις σχετικές δυνατότητες που παρέχει ο νόμος για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να οριστικοποιηθεί άμεσα η σύμβαση έκδοσης εγγυήσεων του Δημοσίου προκειμένου να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ο σχετικός πυλώνας του νόμου.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του ΤΕΜΠΜΕ και συμφωνήθηκε να βελτιωθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, ώστε το πλαίσιο που διέπει τη νέα δράση του να γίνει πιο αποτελεσματικό.