Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Πρόληψη και αντιμετώπιση της απάτης στα ηλεκτρονικά μέσα και συστήματα πληρωμών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διοργανώνει την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 09:30-15:30, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», επιστημονική ημερίδα με θέμα

Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Απάτης
στα Ηλεκτρονικά Μέσα και Συστήματα Πληρωμών

Η ημερίδα θα αναπτυχθεί σε δύο ενότητες που θα καλύψουν την Επιχειρηματική και τη Νομική Διάσταση του θέματος αντίστοιχα ενώ στο τέλος κάθε ενότητας θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και ερωτήσεις.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιος Καλλιμόπουλος και ο Επίκουρος Καθηγητής στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος.

Στην πρώτη ενότητα «Επιχειρηματική Διάσταση» οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις σύγχρονες μορφές οικονομικού εγκλήματος που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, τόσο στην εγχώρια όσο και την ευρωπαϊκή αγορά.

Στη δεύτερη ενότητα «Νομική Διάσταση» θα επιχειρηθεί η χαρτογράφηση του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου ως προς την αντιμετώπιση περιστατικών απάτης στα μέσα και τα συστήματα πληρωμών και θα διατυπωθούν προτάσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου για το οικονομικό και ηλεκτρονικό έγκλημα.

Την ημερίδα θα κλείσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος με τα συμπεράσματα και τη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου θεσμικού-κανονιστικού ελλείμματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, με τα επί μέρους θέματα που θα αναπτυχθούν και τα ονόματα και τις ιδιότητες των συντονιστών και των εισηγητών, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωση Τραπεζών, www.hba.gr/ Εκδηλώσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τηλ: 210-3386561/548.