Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Έκδοση από την ΕΕΤ μελέτης με θέμα: «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία»

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), επιθυμώντας να εγκαινιάσει ένα γόνιμο διάλογο με την ελληνική κοινωνία, παρουσιάζει σήμερα μελέτη της με τίτλο «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία». Η μελέτη περιέχει τεκμηριωμένα στοιχεία για τη δράση και λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ (http://www.hba.gr/main/Ereunes-meletes/EllinikoTrapezikoSistima2008s.pdf).

Με τη μελέτη αυτή, η οποία είναι δομημένη σε τρεις ενότητες, η ΕET επιδιώκει να αναδείξει, συνοπτικά μεν αλλά με πλήρη τεκμηρίωση και την προσήκουσα ανάλυση:

  • τους όρους λειτουργίας του σύγχρονου ελληνικού τραπεζικού συστήματος,
  • το επίπεδο των επιτοκίων με ειδική αναφορά στους παράγοντες διαμόρφωσής τους, καθώς και
  • την ευρύτερη σημαντική συμβολή που έχει η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας.

Επισημαίνεται σχετικά ότι η μελέτη παρουσιάστηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της ΕΕΤ, από τον Πρόεδρό της κ. Τ. Αράπογλου στον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Παρόντες, επίσης, στην παρουσίαση ήταν οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤ, κ.κ. Δ. Μαντζούνης και Ν. Νανόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χ. Γκόρτσος.