Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

Διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν του κ.Μίνωα Ζομπανάκη

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, γιορτάζοντας τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008, στο ξενοδοχείο Hilton, εκδήλωση προς τιμήν του επιφανούς Έλληνα Οικονομολόγου Μίνωα Ζομπανάκη.  Στο συνέδριο και στο δείπνο που ακολούθησε παρέστη πλήθος Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων από την πολιτική, τραπεζική, οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα. 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Τάκης Αράπογλου, ενώ ομιλητές, πλήν του τιμώμενου κ. Μίνωα Ζομπανάκη, ήταν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Jean-Francois Rischard και ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιο Harvard κ. Robert Lawrence.

Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση ήταν ο Σύλλογος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Harvard.

Ο κ. Μίνως Ζομπανάκης, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Harvard, έχει συνεχή και αδιάλειπτη εθνική αλλά και κυρίως διεθνή επαγγελματική και κοινωνική παρουσία και δράση τα τελευταία σχεδόν 60 χρόνια με πολλαπλές διακρίσεις.  Υπήρξε Ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Μέλος ΔΣ και Σύμβουλος σε πλειάδα διεθνών τραπεζών και άλλων οικονομικών, εθνικών και διεθνών, οργανισμών.  Πολλές από τις θέσεις αυτές διατηρεί μέχρι και σήμερα ενώ, ως πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος της Manufacturer Hannover Ltd. London (1969-1972), δημιούργησε την αγορά Κοινοπρακτικών Δανείων, η οποία χαρακτηρίστηκε σταθμός στη δομή της παγκόσμιας οικονομίας.