Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου

1η Θεματική Έκθεση "Στεγαστικό Δάνειο"

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών διοργανώνεται από 7 έως και 9 Μαΐου 2007, στο σταθμό του Μετρό στην Πλ. Συντάγματος, η 1η Θεματική Έκθεση "Στεγαστικό Δάνειο".

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά 08:00 έως και 21:00 και η είσοδος ελεύθερη.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωρίζει τα διλήμματα και τις απορίες του καταναλωτικού κοινού και πιστεύοντας ότι «η γνώση είναι δύναμη» επιθυμεί να συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση όσων θα συναλλαγούν με τις τράπεζες για την επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος.

•Σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο ;

•Ευρώ ή Ελβετικό φράγκο ;

•15 ή ... 40 χρόνια διάρκεια αποπληρωμής ;

•Πόσα είναι τα έξοδα έκδοσης δανείου ;

• … κι αν το αποπληρώσω νωρίτερα ;

Για 3 ημέρες, κάθε μία από τις 16 τράπεζες που θα συμμετέχουν στην έκθεση, θα προτείνει στο καταναλωτικό κοινό που θα την επισκεφθεί τις δικές της λύσεις για τις εξατομικευμένες στεγαστικές ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Η συνύπαρξη των τραπεζών στον ίδιο χώρο επιτρέπει στον καταναλωτή, εκμεταλλευόμενος και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, να ενημερωθεί ολοκληρωμένα και, εξοικονομώντας κόπο, χρόνο αλλά κυρίως χρήμα, τελικά να επιλέξει σωστά.

Οι τράπεζες που συμμετέχουν είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA BANK, EUROBANK EFG, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ATE BANK, EMPORIKI BANK, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, CITIBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, GENIKI BANK, ΕΓΝΑΤΙΑ-ΛΑΪΚΗ-MARFIN, HSBC BANK plc, MILLENNIUM BANK, ATTICA BANK, ASPIS BANK, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, καθώς επίσης ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, τα Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» και η διοργανώτρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ με δικό της περίπτερο.