Εκδηλώσεις - Ομιλίες

Συνέδριο με θέμα "Fit4FutureFinance: Enabling the sustainable transition to the next generation economy"

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Fit4FutureFinance: Enabling the sustainable transition to the next generation economy», την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάγκη σύνδεσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την επιχειρηματική κοινότητα, για την ανάδειξη προκλήσεων και ευκαιριών που συνοδεύουν τη διεθνή τάση για βιώσιμη χρηματοδότηση, καθώς και η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στην κεντρική στρατηγική και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Το Fit4FutureFinance θα επιδιώξει την ανάδειξη της σημασίας μετάβασης σε μία βιώσιμη οικονομία μέσα από βιώσιμη χρηματοδότηση.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, εστιάζοντας στις ακόλουθες τέσσερις θεματικές ενότητες:

  • Η μεγάλη εικόνα της βιωσιμότητας, με αναφορές στις διεθνείς εξελίξεις που σχετίζονται με τη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τη Συμφωνία των Παρισίων για Κλιματική Αλλαγή. Εστίαση στα αντίστοιχα αναπτυξιακά εργαλεία της Ελλάδας 2.0 και συγκεκριμένα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
  • Βιώσιμη Χρηματοδότηση, με αναφορές στη διασύνδεση των κινδύνων βιωσιμότητας με τις αναπτυξιακές ευκαιρίες, εμβάθυνση στις νέες απαιτήσεις κλιματικού κινδύνου για τις χρηματοδοτήσεις και ειδική αναφορά στις χρηματοδοτικές ευκαιρίες ESG για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Η χρηματοδότηση της επόμενης μέρας, με αναφορές στις νέες τάσεις επενδύσεων και επιχειρηματικότητας με έμφαση στην επίδραση (impact)
  • Το επιχειρηματικό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με επιφανείς CEOs επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Το πάνελ υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

 

Fit4FutureFinance: Enabling the sustainable transition to the next generation economy

 

Video - Fit4Future Finance Conference | Part 1

 

Video - Fit4Future Finance Conference | Part 2