Εκδηλώσεις - Ομιλίες

11th Annual Capital Link Sustainability Forum – Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Το 11ο Ετήσιο Sustainability Forum της Capital Link υπό τον γενικό τίτλο “Tackling Social & Economic Transformation/ Sustainable Growth: Environment – Economy – Society” πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου, διαδικτυακά.

Κεντρικό θέμα συζήτησης του Φόρουμ αποτέλεσε η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι οι παραγωγικοί τομείς τη δεκαετία που διανύουμε:  η συμβολή στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενεργώντας παράλληλα υποδειγματικά σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μαζί με κορυφαία στελέχη της αγοράς, παρουσίασαν πώς κάθε τομέας συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό, προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Τα κονδύλια που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη μορφή επιδοτήσεων και χαμηλότοκων δανείων, σε βασικούς τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο τουρισμός, οι μεταφορές και ο αγροδιατροφικός τομέας, αποτελούν αποφασιστικό βήμα προς την εδραίωση της μετάβασης του οικονομικού συστήματος προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, με τον τραπεζικό τομέα να διαδραματίζει καίριο ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.