Εκδηλώσεις - Ομιλίες

7th Digital Banking Forum - Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

H Καινοτομία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, βρέθηκε στο επίκεντρο του έβδομου Digital Banking Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn της Ethos Events.

Η θεματολογία του Forum κάλυψε, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες σχετικές με την χρηματοπιστωτική καινοτομία σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, το ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και ρυθμιστικών αρχών στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, τον ανταγωνισμό αλλά και τη συνεργασία παραδοσιακών και νέων παικτών στην χρηματοπιστωτική καινοτομία.  

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Βασίλης Παναγιωτίδης παρουσίασε τις πρόσφατες δυο διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση στρατηγικής της για τις πληρωμές μικρής αξίας (retail payments) και την ψηφιακή χρηματοδότηση (digital finance).

Το συνέδριο διοργάνωσε η Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, και τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.