Εκδηλώσεις - Ομιλίες

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου, σε ημερίδα με θέμα «Πράσινη χρηματοδότηση και μετασχηματισμός της οικονομίας»

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου συμμετείχε σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με κεντρική θεματική  «την πράσινη χρηματοδότηση και το μετασχηματισμό της οικονομίας». Στην εισαγωγική του ομιλία, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ αναφέρθηκε στις πολλές μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες τόσο της ΕΕΤ, όσο και των τραπεζών μελών της, και την δέσμευσή τους για χρηματοδοτήσεις, που θα στηρίζουν ενεργά την κλιματική αλλαγή την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Παρουσίασε, σε γενικές γραμμές, το σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ) για την πράσινη χρηματοδότηση, και ανέδειξε τόσο τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι Τράπεζας ως ιδρυτικά μέλη των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, όσο και την στενή και εποικοδομητική τους συνεργασία με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Δεν παρέλειψε, βέβαια να εντοπίσει ότι θα διανύσουμε μία μεταβατική περίοδο για την πλήρη υλοποίηση της νέας φιλικής προς το περιβάλλον χρηματοδοτικής πολιτικής των τραπεζών, την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στα νέα αυτά δεδομένα, και γενικότερα την προσαρμογή όλης της οικονομίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της ΕΕΤ κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου