Εκδηλώσεις - Ομιλίες

Επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικού Δικαίου: “Η προστασία της πρώτης κατοικίας μετά το Νόμο 4605/2019”

Η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ κ. Χαρούλα Απαλαγάκη, παρουσίασε τη «βασική δομή και τις προϋποθέσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά το νόμο 4605/2019» σε επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ως ομιλητές  η κ. Θεώνη Αλαμπάση, Προϊσταμένη του Νομικού Τμήματος στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, ο κ. Δημήτριος Σπυράκος, Δ.Ν., Δικηγόρος και ο κ. Χρήστος Χασάπης, Δ.Ν Δικηγόρος, Επιστημονικός Ερευνητής της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο που ακολούθησε καθηγητές Πανεπιστημίου, δικαστές και δικηγόροι. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η λειτουργία του νέου νόμου, η σχέση του με τον νόμο 3869/2010, καθώς επίσης και τα πρακτικά ζητήματα που αναμένεται να ανακύψουν από την εφαρμογή του.