Καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος / Απάτη στα μέσα και συστήματα πληρωμών

Τροποποίηση της υπ’ αρ. 938/2/2020 Απόφασης της ΕΕΤΤ «Παροχή υπηρεσίας αναγνώρισης καλούσας γραμμής» για την προστασία από το CLI spoofing

Στις 19 Δεκεμβρίου 2025, δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β’ 6889), η 1175/3/2025 Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σχετικά με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 938/2/2020 απόφασης της ΕΕΤΤ «Παροχή υπηρεσίας αναγνώρισης καλούσας γραμμής».

Η Απόφαση περιλαμβάνει την απόρριψη των κλήσεων οι οποίες εισέρχονται σε εθνικά δίκτυα και προέρχονται από διεθνή διασύνδεση με αρχικά ψηφία CLI +302, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στην Απόφαση, ως μέτρο για την προστασία από κλήσεις με ψευδή αριθμό αναγνώρισης καλούσας γραμμής (CLI spoofing) και η ισχύς της αρχίζει εντός πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΦΕΚ Β’ 6889